3 tips voor het selecteren van heerlijke Franse dessertwijn

Het kiezen van wijn tijdens een maaltijd is over het algemeen niet moeilijk. Een bekende vuistregel is bijvoorbeeld rood bij vlees en wit bij vis. Het is een stuk moeilijker om een geschikte wijn te vinden voor het dessert. In Frankrijk vinden we wel heel wat wijnen die passen bij zoete gerechten. En ook voor hartige desserts zoals een kaasbord is een geschikte Franse dessertwijn te vinden. Waar moet je dan eigenlijk op letten bij het selecteren van een dessertwijn? De eerste tip is om te kijken wat het hoofdgerecht is geweest en hoe je je voelt na de maaltijd. Zit je vol en is je honger gestild of ben je wat slaperig na een grote maaltijd. Dit is een belangrijk element om te bepalen wat het dessert wordt. Fruitig ijs als lekker zoet extraatje of iets met chocola als basis om weer iets alerter te worden? De keuze van je wijn zal daarvan afhangen. Tip twee is letten op wat voor soort dessert je eet. Desserts zijn over het algemeen zoet. De truc bij het kiezen van dessertwijn is daarom het suikergehalte van de wijn in de gaten te houden. Kort gezegd, hoe zoeter het dessert, hoe zoeter de wijn. Zo verliest geen van beiden aan smaak en complimenteren ze elkaar perfect voor een nog fijnere smaaksensatie. De derde en laatste tip is op je budget letten. Het is niet iedereen gegeven wijn bij het avondeten te drinken. En een fles Franse dessertwijn van echt goede kwaliteit kost al gauw 10 Ơ 15 euro. Kies je voor een duurdere fles voor die speciale gelegenheid? Leen geld bij Ferratum en geniet alsnog van de wereldwijd ongeƫvenaarde Franse oenologie!

(Visited 89 times, 1 visits today)